Werkwijze interesse in hond

Herplaatsing honden in Nederland

HHIN zet zich in voor Nederlandse honden die wegens omstandigheden niet langer meer op het huidige adres kunnen blijven. De honden verblijven, in de tijd dat er gezocht wordt naar een nieuw adres, bij de eigenaren thuis. Door de honden direct op een nieuw adres te plaatsen, zonder tussenkomst van een asiel of opvang, voorkomen we een hoop leed bij de honden. Deze manier van herplaatsen wordt door zowel oud- als nieuwe eigenaar als prettig en vertrouwd ervaren.

We zetten ons niet alleen in voor de honden en de hondeneigenaren, maar begeleiden en adviseren ook de mensen die op zoek zijn naar een hond - Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste hond!

We bieden de volgende bemiddeling / begeleiding aan:

Bij HHIN werken we niet met geautomatiseerde matchingssysstemen. We vinden het belangrijk om zo persoonlijk mogelijk te werk te gaan en gaan dan ook graag met u in gesprek om zo een beter beeld bij u, uw situatie en uw wensen te kunnen krijgen. Door met elkaar in gesprek te gaan kunnen we streven naar een zo'n goed mogelijke match.

 • Hond overnemen via HHIN

  Op onze website staan verschillende honden die op zoek zijn naar een nieuw adres. De eigenaren van de honden hebben onze hulp ingeschakeld bij het vinden van een nieuw adres van hun hond. Voordat een hond online gezet wordt, hebben we altijd eerst een uitgebreid intake gesprek met de eigenaren. Dit heeft als voordeel dat we de informatie die op de website geplaatst wordt over de hond, zo uitgebreid mogelijk is. Tevens fungeert het als extra controle. Niet iedereen kan zomaar zijn hond op onze website plaatsen.

  Klik hier voor meer informatie over hoe u uw belangstelling kunt tonen

 • Advies gesprek over een hond

  Wilt u graag advies hebben over een hond die op de website staat? Dat is mogelijk!
  Voor dit gesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda.

  Dit gesprek is alleen aan te vragen als u in het verleden een kennismakingsgesprek heeft gehad met ons. We kunnen namelijk alleen gericht advies geven of we verwachten dat het een match zou kunnen zijn als wij voldoende op de hoogte zijn van uw situatie en wensen.

 • Begeleiding gedurende het gehele herplaatsingsproces

  Wanneer u in contact bent met een eigenaar, zullen wij u voorzien van de nodige tips en adviezen om ervoor te zorgen dat de afspraken zo goed mogelijk verlopen. We zullen regelmatig contact met u opnemen om te polsen hoe alles verloopt.

 • Kennismakingsgesprek

  Een kennismakingsgesprek is bedoeld om alvast kennis met elkaar te maken en geeft u de gelegenheid om uw situatie persoonlijk verder toe te lichten.

  Voor een kennismakingsgesprek reserveren we 45 minuten in onze agenda. Op deze manier hebben we altijd voldoende tijd om uitgebreid met elkaar in gesprek te gaan. Het gesprek geeft u de gelegenheid om uw situatie en wensen verder toe te lichten. Er zullen aantekeningen worden gemaakt van het telefoongesprek en deze informatie zal voortaan ook meegenomen worden wanneer u belangstelling toont in een hond.

 • Algemeen advies gesprek

  Heeft u een hulpvraag? Wij denken graag met u mee!

  Voorbeelden:
  Overleg i.v.m. twijfel over het wel of niet nemen van een hond.
  Overleg over de keuze tussen het overnemen van een herplaatsing hond, asielhond of pup.
  Bent u in gesprek met iemand over een hond via een site waar geen bemiddeling bij zit? Ook dan staat u vrij om advies te vragen aan ons.
  Vragen over honden in het algemeen: (probleem)gedrag, ras, gezondheid.

  Voor een algemeen advies gesprek reserveren we 30 minuten in onze agenda.

Kosten inschrijving

Er wordt door ons veel tijd en energie gestoken in het zo goed mogelijk begeleiden van iedereen. Dit doen wij met veel liefde en plezier.

Helaas kunnen wij deze werkzaamheden niet kosteloos aanbieden. Om ervoor te zorgen dat de website kan blijven bestaan wordt er eenmalige vergoeding van €30,- gevraagd bij de inschrijving. U hoeft zich geen zorgen te maken over onverwachte extra kosten. Er worden namelijk geen aanvullende kosten gevraagd voor telefoongesprekken, ongeacht hoevaak wij u aan de telefoon hebben.

Hert kan wel zijn dat een eigenaar voor zijn hond een bijdrage vraagt bij de overname. Deze kosten betaald u aan de eigenaar van de hond.
Meer informatie vindt u op de volgende pagina: Klik hier

De inschrijving bij HHIN is een algemene inschrijving waarbij u uzelf aanmeldt als "zoekende naar een hond" en is geldig tot aan het moment dat u een hond via HHIN hebt gevonden óf tot aan het moment dat u uzelf uitschrijft. Wij werken dus niet met een abonnementsvorm.

Meld u aan als zoekende en maak gebruik van onze bemiddeling

PDTE Logo 2014 AM CMYK
De bemiddelaars van HHIN zijn hondengedragstherapeuten aangesloten bij de PDTE.
Meer informatie hierover vindt u op de volgende pagina: Klik hier