Werkwijze interesse in hond

Reageren op een hond

shutterstock 257253574

Al verschillende jaren zet HHIN zich in voor Nederlandse honden die wegens omstandigheden op zoek zijn naar een nieuw adres. We streven er naar om voor iedere hond een goede match te vinden. 

Daarnaast streven we er ook naar om voor u de best mogelijke match te vinden. Daarbij zijn we uiteraard zeer geïnteresseerd in uw situatie, uw ervaring en waar u naar op zoek bent. 
Eenmaal een match gevonden zullen wij u begeleiden tijdens het gehele proces en zijn wij ook bereikbaar voor tips en adviezen als u de hond al enige tijd in huis hebt. 

Om de veiligheid voor de honden op de site te kunnen waarborgen én om ervoor te zorgen dat de website kan blijven bestaan wordt er eenmalige vergoeding gevraagd bij de inschrijving. 
Vanaf het moment dat u staat ingeschreven bij HHIN kunt u gebruik maken van onze bemiddeling én reageren op de honden die via HHIN een nieuw adres zoeken. 

De inschrijving is een algemene inschrijving waarbij u uzelf aanmeldt als "zoekende naar een hond" en is geldig tot aan het moment dat u een hond via HHIN hebt gevonden óf tot aan het moment dat u uzelf uitschrijft. 

Kosten inschrijving

Voor de inschrijving bij HHIN wordt een eenmalige vergoeding gevraagd van €25,-

Na inschrijven kunt u reageren op de honden die via de site een nieuw adres zoeken.
U kunt zo vaak als u wil contact opnemen met HHIN voor tips en adviezen met betrekking tot de honden die via HHIN herplaatst worden. 
Komt er geen hond op de site van HHIN die bij uw situatie past? Ook dan is een inschrijving bij HHIN zinvol. U mag namelijk ook contact met ons opnemen voor tips en adviezen met betrekking tot een hond die via een andere site herplaatst wordt dan HHIN. Zo kunt u optimaal gebruik maken van uw inschrijving. 

Wanneer u bij ons ingeschreven staat kunt u via de agenda op de website een bel afspraak met ons inplannen voor de volgende tijden:

Maandag t/m Vrijdag : 09.00-12.00 uur en 18.00-20.00 uur
Maandag / Woensdag / Vrijdag : 14.00-17.00 uur


Meld u aan als zoekende en maak gebruik van onze bemiddeling

Inlogcodes

Na de inschrijving krijgt u inlogcodes toegestuurd waarmee u kunt inloggen op de site en reageren op de honden. Met deze inlogcodes krijgt u tevens toegang tot de extra functies en informatie op de site.

Tip! Plan gelijk een kennismakingsgesprek in!

Heeft u uzelf ingeschreven en wilt u graag uw situatie verder toelichten? Plan dan een kennismakingsgesprek in!

Reageren op een hond

Wanneer u ingelogd bent kunt u heel simpel reageren op de hond door op de button "Interesse tonen" te klikken.

De manier waarop het eerste contact met geïnteresseerden zal plaatsvinden kan verschillen per hond / hondeneigenaar.

  • Als de eigenaar bij ons heeft aangegeven het prettiger te vinden wanneer wij de eerste telefoongesprekken voeren met geïnteresseerden, zult u worden doorgestuurd naar de agenda waar u een bel afspraak met ons kunt inplannen. Vervolgens zullen wij telefonisch contact met u opnemen. Als we tijdens het gesprek samen overeenkomen dat het een mogelijke match zou kunnen zijn, wordt u voorgelegd bij de eigenaar.
  • Sommige eigenaren hebben aangegeven het eerste contact met geïnteresseerden zelf te willen voeren. U zult dan direct worden doorgeleid naar een kort formulier waarin u kunt aangeven belangstelling te hebben in de hond. Vervolgens wordt uw informatie (in dit stadium nog zonder uw persoonlijke contactgegevens) doorgestuurd naar de eigenaar.

De eigenaar zal nu bij ons aangeven of zij ook verder met u in contact willen komen. Als dit het geval is ontvangt u van ons de verdere contactgegevens van de eigenaar en andersom. Vervolgens gaat u in gesprek met de eigenaar en krijgt u rustig de gelegenheid om verdere afspraken in te plannen met de eigenaar zodat u de hond in het echt kan ontmoeten en kan kijken of er een klik is.

In de periode dat er contact is met de eigenaar ontvangt u van ons nog de nodige tips en adviezen om ervoor te zorgen dat de afspraken zo goed mogelijk verlopen. 

Proefperiode

Als er een klik is met de hond en u samen met de eigenaar overeen bent gekomen dat de hond bij u geplaatst zal worden, zal er in de meeste gevallen eerst nog een proefperiode plaatsvinden. Ook tijdens de proefperiode staan wij voor u klaar. Mocht u tegen problemen aanlopen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Als de proefperiode succesvol is verlopen is het tijd voor het officiële gedeelte: de defintieve overdracht. Denk aan een afstandsovereenkomst, overzetten van de chip en eventuele verzekering en het aan- en afmelden van de hond bij de gemeente.

Mocht u na de definitieve plaatsing nog tegen problemen aanlopen dan mag u ook altijd nog contact met ons opnemen voor tips en adviezen.

 

* Inschrijven is enkel mogelijk wanneer u wonende bent in Nederland
* Het is voor ons helaas niet mogelijk om Engels te spreken tijdens telefoongesprekken.