Werkwijze interesse in hond

Reageren op een hond

shutterstock 257253574

Heeft u een hond gezien op de site waar u belangstelling voor heeft? Dan kunt u op de volgende manier uw belangstelling kenbaar maken:

Belangstelling tonen:

Wanneer u bij ons staat ingeschreven als "zoekende" kunt u uw belangstelling tonen voor de honden op de website.

Log in -> Ga naar de pagina van de hond waar u belangstelling voor heeft -> Klik op de button "Interesse tonen"

U komt nu op een pagina waar u verdere toelichting kunt geven over uw belangstelling. Deze belangstelling kunt u vervolgens bevestigen. De eigenaar van de hond ontvangt een mail met daarin uw belangstelling formulier. Zij zullen de belangstelling bekijken en geven vervolgens bij ons aan of zij openstaan voor verder contact met u.

Liever eerst advies van HHIN?

Dat is uiteraard mogelijk! Wij denken graag met u mee. U kunt hiervoor een "advies gesprek" aanvragen via de agenda op de website. We reserveren dan 30 minuten de tijd om verder met u in gesprek te gaan over de hond en eventuele vragen te beantwoorden. Hier worden geen extra kosten voor gerekend.

De terugkoppeling:

Wanneer u belangstelling toont in een hond zult u altijd een terugkoppeling ontvangen. Wel zo fijn!

Eigenaar staat open voor contact: Wij zullen zowel de eigenaar als u een mail sturen met jullie contactgegevens zodat er contact gelegd kan worden. 
Eigenaar staat niet open voor contact: U ontvangt van ons een mail dat wij helaas geen toestemming hebben gekregen om verdere contactgegevens uit te wisselen.

Tip! Plan eens een kennismakingsgesprek met ons (HHIN) in. Dit gesprek geeft u de gelegenheid om uw situatie en wensen aan ons verder toe te lichten. Er zullen aantekeningen worden gemaakt van het telefoongesprek en deze informatie zal voortaan ook meegenomen worden wanneer u belangstelling toont in een hond.


Contact3.1Gesprek aanvragen:

Inplannen gaat als volgt:
Log in met uw inlogcodes -> Klik in de menubalk op "Agenda" -> Kies een tijdstip uit -> Vul de gegevens in en plan de afspraak.

Gespreksopties:
Algemeen kennismakingsgesprek - 45 minuten
Algemeen advies gesprek - 30 minuten
Advies gesprek over een hond - 30 minuten
Afspraak / Ontmoeting nabespreken - 30 minuten


Beschikbare tijdstippen:

Maandag: 08.30 - 12.00 uur
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 08.30 - 12.00 uur
Donderdag: 09.30 - 12.00 uur
Vrijdag: 08.30 - 12.00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: 08.00-12.00 uur

Het vervolg:

Wanneer de eigenaar bij ons aangeeft met u in contact te willen komen, ontvangt u van ons de verdere contactgegevens van de eigenaar en andersom. Vervolgens gaat u in gesprek met de eigenaar en krijgt u rustig de gelegenheid om verdere afspraken in te plannen met de eigenaar zodat u de hond in het echt kan ontmoeten en kan kijken of er een klik is.

Houd er rekening mee dat in de meeste gevallen een eerste ontmoeting met de hond bij de eigenaar thuis zal zijn. De woonplaats van de eigenaar staat vermeld op de website in de tabel, onderaan de pagina onder het kopje "Woonplaats eigenaar".

In de periode dat er contact is met de eigenaar ontvangt u van ons nog de nodige tips en adviezen om ervoor te zorgen dat de afspraken zo goed mogelijk verlopen. We zullen u gedurende het hele proces bijstaan per mail en telefoon.

Proefperiode

Als er een klik is met de hond en u samen met de eigenaar overeen bent gekomen dat de hond bij u geplaatst zal worden, zal er in de meeste gevallen eerst nog een proefperiode plaatsvinden. Ook tijdens de proefperiode staan wij voor u klaar. Mocht u tegen problemen aanlopen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Als de proefperiode succesvol is verlopen is het tijd voor het officiƫle gedeelte: de defintieve overdracht. Denk aan een afstandsovereenkomst, overzetten van de chip en eventuele verzekering en het aan- en afmelden van de hond bij de gemeente.

Mocht u na de definitieve plaatsing nog tegen problemen aanlopen dan mag u ook altijd nog contact met ons opnemen voor tips en adviezen.