Werkwijze interesse in hond

Hond overnemen via HHIN

shutterstock 257253574

Al verschillende jaren zet HHIN zich in voor Nederlandse honden die wegens omstandigheden op zoek zijn naar een nieuw adres. We streven er naar om voor iedere hond een goede match te vinden. Maar ook om een zo goed mogelijke match te vinden voor u.

Eenmaal een match gevonden zullen wij u begeleiden tijdens het gehele proces en ook na de plaatsing zijn wij bereikbaar voor extra tips en adviezen.

Kosten inschrijving

Om de veiligheid voor de honden op de site te kunnen waarborgen én om ervoor te zorgen dat de website kan blijven bestaan wordt er eenmalige vergoeding van €30,- gevraagd bij de inschrijving.

De inschrijving is een algemene inschrijving waarbij u uzelf aanmeldt als "zoekende naar een hond" en is geldig tot aan het moment dat u een hond via HHIN hebt gevonden óf tot aan het moment dat u uzelf uitschrijft. Wij werken dus niet met een abonnementsvorm.
 
Vanaf het moment dat u staat ingeschreven bij HHIN kunt u gebruik maken van onze bemiddeling én reageren op de honden die via HHIN een nieuw adres zoeken.

Komt er geen hond op de site van HHIN die bij uw situatie past? Ook dan is een inschrijving bij HHIN zinvol. U staat namelijk altijd vrij om een adviesgesprek bij ons aan te vragen. Op deze manier kunt u dus optimaal gebruik maken van uw inschrijving.

Meld u aan als zoekende en maak gebruik van onze bemiddeling

 * Inschrijven is enkel mogelijk wanneer u wonende bent in NederlandReageren op een hond

Wanneer u ingelogd bent kunt u reageren door naar de advertentie van de hond te gaan waar u belangstelling voor heeft. U klikt vervolgens op de grijze button met "Interesse tonen". U wordt nu doorgeleid naar de juiste pagina om uw belangstelling te kunnen tonen.

 • U wordt direct doorgestuurd naar de agenda:
  U kunt nu een bel afspraak met ons inplannen om verder in gesprek te gaan over de hond waar u belangstelling voor hebt. We zullen vervolgens telefonisch contact met u opnemen op het door u ingeplande tijdstip. Tijdens deze bel afspraak zullen we uitgebreid met u in gesprek gaan en proberen we een beter beeld te vormen bij u, uw situatie en uw wensen. Daarna zullen we verder ingaan op de hond waar u belangstelling voor hebt en zullen we u voorzien van de nodige tips en adviezen. Als we samen overeenkomen dat het een passende match zou kunnen zijn dan nemen we contact op met de eigenaar van de hond en zullen uw situatie voorleggen.

 • U wordt doorgeleid naar een belangstelling formulier:

  Reageren op een hond met een ^ achter de naam:
  Wanneer we veel reacties voor een hond verwachten zijn we genoodzaakt om op een iets andere manier om te gaan met de belangstellingen dan gebruikelijk. We kunnen dan namelijk niet meer met iedereen in gesprek gaan. Dit omdat de agenda anders te vol komt te staan met gesprekken voor één specifieke hond en daardoor andere herplaatsingen, waar minder op gereageerd wordt, vertragingen oplopen.

  We gaan alsvolgt om met de belangstellingen voor een dergelijke hond:
  • Mensen die we al eens eerder uitgebreid hebben gesproken kunnen direct een bel afspraak inplannen voor de hond. Dit omdat we aanzienlijk veel minder tijd in onze agenda hoeven te reserveren voor vervolg gesprekken.
  • Mensen die we nog niet eerder hebben gesproken zullen in eerste instantie worden doorgeleid naar een pagina waar ze hun belangstelling kunnen tonen. Vervolgens zullen we kijken naar de belangstelling die binnen is gekomen en zullen we een selectie maken uit deze mensen wie we zullen uitnodigen voor een verder gesprek over de hond.

  Reageren op een hond uit bemiddelingstype 2:
  Sommige eigenaren kiezen ervoor om de eerste gesprekken met geïnteresseerden zelf te willen voeren, maar willen wel gebruik maken van de rest van de begeleiding die door ons wordt aangeboden.
  Wanneer u reageert op een hond uit deze bemiddeling, wordt u doorgeleid naar het formulier waar u uw belangstelling kunt tonen. Uw interesse wordt vervolgens doorgestuurd naar de eigenaar. De eigenaar bekijkt de informatie en geeft ons een terugkoppeling of zij verder met u in contact willen komen. Bij toestemming worden vervolgens de contactgegevens uitgewisseld.
  Na contact tussen eigenaar en geïnteresseerde vinden wij het fijn om telefonisch contact te hebben met beide partijen om het contact na te bespreken en de rest van de herplaatsing verder te begeleiden. Hiervoor kan er een bel afspraak ingepland worden in onze agenda - Selecteer dan "Advies gesprek" of "Afspraak / ontmoeting nabespreken".
  Mocht u het fijn vinden om voordat u contact heeft met een eigenaar eerst met ons in overleg te gaan over de hond, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee!

Tip! Het is raadzaam om u op tijd in te schrijven en na uw inschrijving bij HHIN een algemeen kennismakingsgesprek met ons in te plannen.

27971805 1825437817527691 869953850345157545 n 

Gesprek aanvragen:

Inplannen gaat als volgt:
Log in met uw inlogcodes -> Klik in de menubalk op "Agenda" -> Kies een tijdstip uit -> Vul de gegevens in en plan de afspraak.

Beschikbare tijdstippen:

Lindsey:
Maandag: 09.00-11.00 en 12.00-14.00 uur
Dinsdag: 09.00-11.30 en 12.30-15.00 uur
Woensdag: Vrij
Donderdag: 09.00-11.00 en 12.00-14.00 uur
Vrijdag: 09.00-11.30 en 12.30-15.00 uur
Zaterdag: 08.30-11.00 uur
Zondag: 08.30-11.00 uur

Birgitta:
Maandag: 13.00-16.00 uur
Dinsdag: 09.00-12.00 uur
Woensdag: 09.00-12.00 uur
Donderdag: 09.00-12.00 uur
Vrijdag: 09.00-12.00 uur
Zaterdag: Vrij
Zondag: Vrij

* Het is voor ons helaas niet mogelijk om Engels te spreken tijdens telefoongesprekken.

Het vervolg: Wanneer de eigenaar bij ons aangeeft met u in contact te willen komen, ontvangt u van ons de verdere contactgegevens van de eigenaar en andersom. Vervolgens gaat u in gesprek met de eigenaar en krijgt u rustig de gelegenheid om verdere afspraken in te plannen met de eigenaar zodat u de hond in het echt kan ontmoeten en kan kijken of er een klik is.
Houd er rekening mee dat in de meeste gevallen een eerste ontmoeting met de hond bij de eigenaar thuis zal zijn. Waar dit is wordt vermeld op de website in de tabel, onderaan de pagina onder het kopje "Woonplaats eigenaar".

In de periode dat er contact is met de eigenaar ontvangt u van ons nog de nodige tips en adviezen om ervoor te zorgen dat de afspraken zo goed mogelijk verlopen. We zullen u gedurende het hele proces bijstaan per mail en telefoon.

 WhatsApp Image 2018 05 01 at 18.05.17 Een goede match! Dat is wat wij willen. 

Bij het zien van een leuke hond zijn wij mensen vaak geneigd om erg enthousiast te worden en gaan daardoor door een roze bril te kijken. We lezen vooral de positieve kanten en zien daarbij soms wat minder goed de mindere kanten van de hond. Daarom is het belangrijk om altijd even een stapje terug te doen: Is dit de hond die bij mijn situatie past? Kan de hond voldoen aan de wensen die ik heb? En kan ik de hond bieden wat de hond nodig heeft? 


Wij zoeken niet naar de persoon met de grootste tuin, de meeste tijd of de meeste ervaring. Er wordt ook geen voorrang gegeven aan mensen die als eerste reageren of al langer in het systeem staan. Wij zoeken naar de juiste match, want dat is tenslotte het belangrijkste.

Een voorbeeld: 
Amanda is 40 jaar, is vrijwel altijd thuis en woont samen met haar 2-jarige hond in een huis met een tuin. In het verleden heeft ze verschillende getraumatiseerde honden gehad. Aan ervaring dus geen gebrek. 
Nu reageert Amanda op een hond met een ernstig trauma. Door dit trauma raakt de hond in blinde paniek bij het zien van een andere hond. Zodra de hond in contact komt met een andere hond, zal hij de hond bijten. 
In deze zullen wij dan ook niet meegaan in Amanda haar wens om deze hond over te nemen. Het trauma van de hond is dermate groot dat het een te grote stap zal zijn om de hond bij een andere hond te plaatsen. Tevens zal het risico op verwondingen bij de andere hond te groot worden. 
Ons advies aan Amanda: Benut de ervaring die je hebt met honden door op een hond te reageren die goed met andere honden kan, maar wellicht een trauma heeft op een ander gebied (bijvoorbeeld een hond die niet goed met kinderen kan). Zo kan ze de hond in een rustig tempo begeleiden om van de angsten af te komen zonder dat haar eigen hond er onder hoeft te lijden. Kortom; een aanvulling zijn voor elkaar. 


WhatsApp Image 2018 05 01 at 18.45.22 

Proefperiode

Als er een klik is met de hond en u samen met de eigenaar overeen bent gekomen dat de hond bij u geplaatst zal worden, zal er in de meeste gevallen eerst nog een proefperiode plaatsvinden. Ook tijdens de proefperiode staan wij voor u klaar. Mocht u tegen problemen aanlopen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Als de proefperiode succesvol is verlopen is het tijd voor het officiële gedeelte: de defintieve overdracht. Denk aan een afstandsovereenkomst, overzetten van de chip en eventuele verzekering en het aan- en afmelden van de hond bij de gemeente.

Mocht u na de definitieve plaatsing nog tegen problemen aanlopen dan mag u ook altijd nog contact met ons opnemen voor tips en adviezen.