Ervaringen

Ervaring van Miranda en Hetty

Brisa is een 8,5 jaar oude Gos d’Atura Català, die nog erg actief en gezond is. Reden van herplaatsing was dat Brisa niet van andere honden houdt (met name teven) en naarmate ze ‘ouder’ wordt, geeft ze dat steeds vaker aan. Ze is nooit echt ontspannen in huis en altijd op haar hoede.

Honden van andere mensen bij ons in huis accepteerde ze zeker niet. Onze eigen honden ging (nog), maar er moest dan geen opwinding o.i.d. ontstaan, want dat accepteerde ze met name niet van de andere teef. Voordat het ging escaleren, en we weten helaas dat Brisa dan haar ‘mannetje’ staat, zijn wij een fijne nieuwe plek voor Brisa gaan zoeken. Als wij diep in ons hart kijken dan deden wij Brisa het meeste plezier met een huis zonder andere honden.

Via FB kwamen wij bij HHIN terecht en dit leek ons naast de rasvereniging een goede plek om naar een geschikt nieuw thuis voor Brisa te zoeken. Einde van de zomer hebben wij via deze 2 kanalen aangegeven Brisa te willen herplaatsen. Wij hebben er in de tussentijd voor gezorgd dat de situatie tussen Brisa en de andere honden veilig en zo goed mogelijk was.

Er is een aantal keer contact geweest tussen mij en Lindsey van HHIN over mogelijke kandidaten, maat daar kwam niets uit wat geschikt was. Elke keer als er een mail was van Lindsey kwam het allemaal dichtbij en maakte mij dat erg verdrietig. Lindsey gaf aan dat er meer aanvragen waren voor Brisa, maar dat ze de meeste niet doorgaf omdat deze mensen volgens haar niet de juiste match waren. Ik heb dit als erg prettig ervaren en vertrouwde in haar oordeel.
* Notitie HHIN: Deze ervaring betreft een wat oudere ervaring. De werkwijze is t.o.v. toen der tijd wat veranderd.

Op een gegeven moment kwam er een telefoontje van Lindsey dat er een mogelijke match was. Het klonk goed en we hebben aangegeven met deze vrouw in gesprek te willen. Het eerste contact was telefonisch en voelde goed dus we hebben afgesproken. Zowel mijn partner, deze mevrouw en ik waren eerst gespannen, maar er was een klik tussen ons en Brisa koos mevrouw ook uit. Brisa is wat terughoudend, en zoekt ‘haar’ mensen uit….. nou dat deed ze. We hebben gewandeld, gelachen en ook gehuild. De afspraak heeft 3,5 uur geduurd maar het voelde als een half uur. Aan het einde van het gesprek was het wel duidelijk, Brisa zou goed op haar plek zijn bij haar.

Een week later hebben we Brisa weggebracht. Wij wilde zien waar Brisa ging wonen want dat moest ook goed voelen en dat deed het. Een mooie plek waar Brisa hopelijk heel erg oud mag worden. Wij hebben een proefperiode van 3 weken afgesproken, maar daarnaast ook afgesproken en in het contract gezet dat als het om wat voor reden niet goed gaat met Brisa en ze weg moet dat ze ook contact met ons opneemt. We kunnen dan samen kijken naar de juiste oplossing.

Het is nu ruim 3 weken geleden en we krijgen bijna dagelijks foto’s filmpjes etc. en Brisa heeft daar echt een hele mooie warme plek gevonden. Het doet nog steeds heel veel verdriet, maar het zien van hoe ontspannen en speels ze is daar, maakt het iets dragelijker.

Lindsey heel erg bedankt voor je inzet. Wij hebben het als professioneel en prettig ervaren een aanrader dus voor iedereen die voor deze lastige opgave staat. Brisa zit in ons hart en nu ook in dat van een ander en dat voelt goed!

 

20160807163001 DSC 2622klein