Ervaringen

Ervaring oud eigenaar Bolle

Ik heb voor mijn Engelse Bulldog (Bolle) een nieuw huis moeten zoeken omdat ik sinds december 2015 twee weken per maand in het buitenland ben. Ik ben dus heel veel van huis. Als ik in  het buitenland ben, heb ik altijd een hondenoppas in huis.

Geen uitlaatservice dus, maar mensen die in mijn huis verblijven en voor Bolle zorgen. Ik kan dat financieel niet meer opbrengen; het is erg duur. Daarbij komt dat als in in Nederland ben, ik veel op mijn werk ben. Dus Bolle was of met een oppas, of zonder baas thuis. Voor zowel mijn hond als voor mij bepaald geen fijne situatie. 


Ik ben daarom gaan kijken op Internet naar de mogelijkheden voor herplaatsing (auw!) en ik kwam al snel bij HHIN uit. Duidelijke en overzichtelijke site en nuchter taalgebruik. Ik heb me ingeschreven en om wat extra aandacht voor Bolle te krijgen heb ik hem op de spoedlijst laten plaatsen.  Omdat Bolle een slechte knie heeft was mijn verwachting dat het maanden zou duren voor ik hem zou kunnen herplaatsen. Vandaar die extra aandacht.

Ik had binnen een dag 8 reacties! Echt onvoorstelbaar. De meeste mensen hadden het 'ik heb belangstelling'-formulier ook zo ingevuld dat ik een aardig beeld kreeg van het huis waar Bolle zou komen. Van de 8 belangstellenden heb ik er twee benaderd. Allebei mensen die zelf al honden hadden (Bolle is opgegroeid met andere honden, dus dat was wel een voorwaarde voor mij). Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op jonge mensen die zelf ook al een bulldog hadden en die graag een maatje voor hem wilden.

Ik heb twee keer kennisgemaakt: eerst met de heer des huizes en daarna samen met Bolle met de heer en vrouw des huizes en met de andere bulldog. Het zag er prima uit en we hebben snel goede afspraken kunnen maken. Bolle en zijn nieuwe vriend gingen rustig met elkaar om (met de normale dit-is-mijn-territorium-momentjes, uiteraard).

Gedurende die periode heb ik HHIN een paar keer aan de telefoon gehad: belangstelling over de stand van zaken en praktische tips: maak je afspraken over een wenperiode? Stel je een contractje op voor de overdracht? Maak je goede afspraken over de poot van Bolle? Wil en kun je op bezoek bij Bolle? Het contact met HHIN (Lindsey) was erg prettig. In mijn achterhoofd speelde de hele tijd de vraag: hoe kan ze dit allemaal doen voor zo weinig geld?

Inmiddels is Bolle bijna twee weken 'over'. Je hondje loslaten is waardeloos. Echt heel erg pijnlijk. Bolle is 7,5 jaar bij me geweest. Het is nu leeg in huis en afschuwelijk stil. Het is absoluut een grote troost dat hij op een goede plek terecht is gekomen, dankzij de snelle, vriendelijke, punctuele, met-verstand-van-zaken-benadering van HHIN.

Veel dank dus!

Bram

 

Bolle1