Ervaringen

Ervaring van Mireille

We hadden Noppes (bruine labrador, 2 jaar) overgenomen van hele lieve mensen, die er wegens omstandigheden niet meer voor konden zorgen. Op dat moment hadden we al 3 jack russels en een grote hond erbij leek ons erg leuk. We hebben een boerderij en dus ook plek zat in en om het huis!

Nadat we de hond in huis hebben genomen, bleek 1 van onze jack russels totaal niet gecharmeerd te zijn van Noppes, terwijl Noppes juist heel erg leuk en speels was naar andere honden. We hebben toen (na talloze aanvallen van onze jack russel) de moeilijke beslissing moeten nemen, om een ander huis voor hem te gaan zoeken.

Ik was al langer bekend met de HHIN, omdat we toch al langere tijd met 1 oog aan het rondkijken waren naar een hond. En ik vind het initiatief erg goed! Zo komt een huishond niet in een asiel terecht! En daarom heb ik HHIN benadert, om me te helpen zoeken naar een geschikt adres. Er waren veel reacties waar ik een keuze uit mocht maken. Daar heb ik er 3 uit gehaald en die heb ik alle 3 gebeld. Vanuit die gesprekken is er een voorkeur ontstaan en hebben we van daaruit een "meet en greet" afgesproken met een leuk gezin, die zo enthousiast waren, dat ze na bezoek heel graag de hond mee wilden nemen. Wij zijn toen met hun mee gereden naar hun huis en het voelde zo goed, dat we Noppes hebben achtergelaten. We hebben daarna nog meerdere keren contact gehad en alles ging hartstikke goed. Uiteraard viel het afscheid me erg zwaar, maar het deed me zo goed om te horen dat Noppes het erg naar zijn zin had... daar doe je het voor!

De nieuwe eigenaren zijn zo enthousiast, dat een proefperiode voor hun niet noodzakelijk bleek. We hebben zo nu en dan nog contact en ik hoor nog steeds erg goede berichten. De hond is daar goed op zijn plek. Ik ben erg blij met de bemiddeling en heb het contact als zeer prettig ervaren. Hopelijk hoef ik nooit weer een hond te laten herplaatsen, maar als het weer zou moeten, dan via HHIN!

Met vriendelijke groet,
Mireille

Noppes1