Ervaringen

Ervaring van oud-eigenaren Jampa

Na maandenlang piekeren besloten we uiteindelijk een nieuw thuis te zoeken voor Jampa, onze witte Golden Retriever. Vijf jaar geleden als pup bij ons gekomen, groot gebracht en natuurlijk helemaal gezinslid geworden. Het deed zeer om afstand van hem te moeten doen, maar we zagen ook allemaal in

(gezin met 4 kinderen) dat het voor hem beter zou zijn als hij niet zo veel alleen moest zijn overdag. Nu de kinderen deels niet meer thuis wonen en deels meer en meer hun eigen gang gaan is het stiller geworden in huis. Wij werken beiden, dus Jampa was te vaak en te lang alleen. 

Voorwaarde was wel dat hij echt een goede plek zou vinden, liefst met nog een hond en mensen die tijd hebben om er op uit te trekken.

Na een aantal telefonische contacten met websites en verenigingen, waar dan alleen bemiddeld werd als hij van een aangesloten kennel zou komen of als we lid zouden zijn van de vereniging, stuitten we op HHIN. De eerste telefonische intake vond ik best wat kritisch, maar dat bleek juist goed te zijn; de zorgvuldigheid en tijd die er genomen werd om eerlijk naar onze hond te kjken, en wat het best zou passen, was meteen duidelijk.

Na een week hebben we uitgebreid gebeld met HHIN; er waren vele geïnteresseerden, maar Lindsey had al een voorselectie gemaakt, en vele uigebreide gesprekken gevoerd met de geïnteresseerden. We kregen een goed beeld van 6 adressen, en kozen er 1 uit.
*Notitie HHIN: Dit betreft nog een wat oudere ervaring met HHIN. De werkwijze is inmiddels iets veranderd op dit gebied.

Het eerste telefonsiche contact was meteen goed; het andere gezin is eerst bij ons op bezoek geweest, met hun eigen hond (als twee druppels water lijkend op Jampa) en de honden hebben lekker gespeeld en gerend in het bos.  Daarna hebben we voor een paar weken erna afgesproken dat we met Jampa naar hen toe zouden komen en hem dan ook direct achterlaten. Zodat hij niet in verwarring komt als we hem eerst weer mee zouden nemen (op advies van HHIN).

Het was voor ons emotioneel echt zwaar, we zijn met drie kinderen erheen gereden, de honden hebben weer gespeeld en gezwommen, en na de koffie hebben we met een korte knuffel afscheid genomen. Raar idee dat hij het zelf niet beseft op zo’n moment, maar dat hij ons nooit meer zal zien…. En voor de nieuwe eigenaren een beetje een feestdag, en voor ons een rouwdag...

Maar we hebben erg veel steun gehad aan de vele filmpjes en foto's en berichtjes die we kregen gedurende de eerste maand van de nieuwe eigenaren. Een perfecte plek voor Jampa, hij krijgt alle zorg en aandacht, heeft een maatje, en heeft veel ruimte op zijn nieuwe adres. Zij zijn erg blij met hem en dat maakt het voor ons heel prettig. Hier is het stil in huis, maar we merken ook dat het de juiste beslissing is geweest; hij is veel gelukkiger.

De zorgvuldige bemiddeling van HHIN heeft ons enorm geholpen. Allerlei factoren waar we zelf niet aan hadden gedacht kwamen aan de orde, en uit alles sprak dat het helemaal om het belang van de hond ging, en niet persé het belang van het baasje. Dankzij deze uitgebreide bemiddeling heeft Jampa het nu goed, en dat is goud waard!!

De vakkennis en betrokkenheid bij het dier maken HHIN een betrouwbaar en professioneel adres.Foto's van Jampa op zijn nieuwe adres:

Jampa1  Jampa