Ervaringen

Ervaring van oude eigenaar Benji

De situatie op het moment dat ik Benji (een vlinderhondje) in huis nam was dat ik 2 katten (ragdolls) had en 1 superklein chihuahua meisje. Ik wilde er graag een tweede hondje bij die met katten kon.

Benji komt oorspronkelijk uit een roedel met nog 6 andere honden. Volgens het baasje van Benji kon hij met katten. De eigenaar moest hem weg doen wegens klachten van de buren via de huisbaas. Ik heb Benji meegenomen en in het begin  ging het ook wel goed. Later toen Benji meer gewend was, ging hij de katten achterna. Het was zeker niet om te spelen, maar gelukkig beet hij ze niet. Benji 'danste' hoog piepend rond de kat heen. De katten waren doodsbang en kwamen op een gegeven moment niet meer naar beneden. Corrigeren ging redelijk, maar soms let je gewoon niet op en dan is het feest in huis. De chihuahua van mij negeert de katten en dat gaat dan ook prima. Ze liggen zelfs soms naast elkaar op de bank.

Op een gegeven moment bedacht ik mij dat ik een vriendin heb die met dieren kan communiceren. Ik heb haar dus gevraagd om met Benji te communiceren om een idee te krijgen of dit probleem te verhelpen is. Ze heeft wel vaker goede adviezen gegeven aan mij maar ook aan anderen.

Toen bleek dat Benji de dieren die bang voor hem zijn achterna gaat. Dit zit in zijn systeem en ik zal hem dan ook altijd moeten blijven corrigeren. Dit gaf voor mij de doorslag om hem uiteindelijk toch te herplaatsen. Ik wil het mijn katten gewoon niet aandoen. De vriendin gaf mij ook deze website.

Ik ging kijken en het gaf mij een goed gevoel. Ik besloot om Benji aan te melden. Kort daarna, volgens mij nog geen 24 uur later, belde mw. Zwart mij al voor een eventueel nieuw baasje. Zij vertelde mij zijn situatie en of hij mij mocht bellen.

Phoe, dat vond ik toch wel moeilijk. Mijn buik gaf een zenuwachtig gevoel. Ik vertelde haar van mijn vriendin en dat ik dat eerst even wilde afwachten. Na een tijdje besloot ik toch dat hij mij mocht bellen om zijn verhaal zelf te horen

zodat ik hierbij een gevoel te krijgen. Ik vertelde ook eerlijk mijn verhaal en

gaf aan dat als mijn vriendin met Benji had gecommuniceerd ik hem zou bellen als hij Benji dan nog zou willen. Ik had Benji dus iets eerder op de website gezet dan dat mijn vriendin met Benji had gecommuniceerd.

De volgende ochtend hoorde ik het verhaal van Benji aan. Even later belde ik Wim op. Wim is het nieuwe baasje van Benji. We spraken af dat ik met een vriendin Benji zou brengen bij hem en zijn 5 hondjes. Benji ging dus weer terug naar een roedel. Wim neemt in principe alleen herplaatsers en is bijna altijd thuis. Hij wandelt heel veel met de honden. We spraken af op een zaterdag. Het was bijna twee uur rijden, maar ik wilde met eigen ogen zien waar Benji terecht zou komen. Wij werden verwelkomt door Wim en zijn hondjes. We hebben een fijn bezoek gehad en lekkere soep gehad. Het was aardige man en hij had leuke hondjes.

Uiteindelijk zijn we toch maar naar huis gegaan zonder Benji. Dat was zo moeilijk. Ik zie hem nog door het tuinhek kijken met zijn prachtige koppie vragend waarom hij niet mee mocht.

Het verdriet heeft wel een aantal dagen aangehouden en nog denk ik elke dag aan Benji, ondanks dat ik hem maar iets meer dan 2 weken heb gehad. Ik weet dat Benji 24 uur nodig heeft om te wennen, maar daarna is hij een super lief hondje voor de nieuwe baas en dat wordt alleen maar beter. Wim en ik hebben verder mailcontact gehad en het gaat Benji goed. En bij mij thuis is de rust weer teruggekeerd. Voorlopig even nog geen tweede hondje, mits ik zeker weet dat deze katten negeert net zoals mijn kleine Nikki.

Ik vond het erg prettig om zo op deze manier mijn hondje te herplaatsen.

Het contact met mw. L. Zwart was prettig en ook haar bemiddeling is erg fijn.

Het is namelijk ook super om iemand te hebben die de situatie op een bepaalde afstand beoordeelt.