Ervaringen

Ervaring van oude eigenaar Stef

Wij hebben Stef van pup af aan gehad. We hebben hem aangeschaft voor de kinderen. Ik heb dan ook nooit een "klik" met Stef gehad, wat hij ook voelde. Hij was tenslotte van de kinderen en niet van mij. Ik voelde mij daar erg schuldig over. Naarmate ik zelf meer met de hond bezig moest zijn, liep ik tegen een probleem aan. Stef was niet voldoende gesocialiseerd met andere honden. Hij is dominant maar erg onzeker. De kinderen werden steeds groter en hij kreeg minder aandacht waardoor zijn agressie naar andere honden groter werd. Omdat  ik zelf in een jaar tijd twee schouder operaties heb gehad, kostte het me veel moeite om hem daarop aan te pakken. Het werd van kwaad tot erger. Ik heb toen de knoop doorgehakt en hem op herplaatsing sites gezet.

Ik heb Stef op deze site gezet en op verhuisdieren.nl. Hier kreeg ik op dezelfde dag van beide een reactie. Omdat HHIN net iets eerder was zijn wij doorgegaan met de mensen die via HHIN kwamen.

Vanaf het begin af aan ben ik heel fijn geholpen met mijn vragen en ook tijdens "het proces". Ook lotgenoten hebben me fijn gesteund daarin, waardoor mijn schuldgevoel langzaam weg ging. Het contact met zowel de herplaatsing als met lotgenoten ervaar ik dan ook heel oprecht. Je hebt er, zonder de mensen echt te kennen, toch wel vrienden bij gekregen. Je hebt tenslotte allemaal hetzelfde gemeen. Je hebt ongelooflijk veel steun aan elkaar als je elkaars bericht leest. Ik heb het mijn vrienden en kennissen ook verteld hoe fijn ik hiermee geholpen ben.

Stef is met groot succes geplaatst in een gezin met kinderen. Daar heb ik ook contact mee en er worden foto's gestuurd. Zo kan ik zien hoe het nu gaat met Stef, dit is ook voor de verwerking heel prettig.