Ervaringen

Ervaring van oude eigenaar Happy

Happy is bij ons gekomen, omdat mijn zoon op een gegeven moment ziek werd, depressief. Je probeert dan alles te zijn en te doen wat nodig is wat een lichtpunt kan zijn in zijn leven, of beter gezegd, zinloos verandert in zingevend. Op een dag zei hij: "Weet je wat mij gelukkig zou maken? Een hond". Hij wist ook welke soort hond dit zou zijn: een Amerikaanse Stafford. De volgende dag waren wij al op weg naar een fokker in het noorden van het land waar wij Happy kozen uit een nestje van 9.   Terwijl al zijn broertjes en zusjes over elkaar kropen en druk waren, zat hij daar tussenin rechtop ons aan te kijken, alsof hij wilde zeggen: "He, zie je mij?". En zo gebeurde het dat wij Happy uitkozen, een pup van 6 weken, voelend als "love at first sight" Mijn zoon gaf hem de naam Happy, omdat dit lief wezentje die verandering in zijn leven zou gaan betekenen. Hij was/is gek op Happy. Hij kreeg invulling door voor hem te zorgen, dingen te leren, te wandelen en wat hij ook deed, veel knuffelen. Hij gaf hem liefde en kreeg er liefde voor terug.

Gaandeweg ging alleen de verantwoording zwaar wegen, om vol te houden en alles goed te doen, zoals Happy dat verdiende. Het gevoel van gebrek aan energie, door de druk van de verantwoording, ging schuldgevoel geven t.o.v. Happy. Dit maakte dat hij uiteindelijk zei: "Happy moet niet gaan lijden onder mijn depressie. Dat voelt hij en hij verdient iets heel goeds".

Ik nam contact op met de fokker en zij vertelde mij over HHIN. Ik heb als moeder zijnde contact met HHIN gezocht, omdat mijn zoon dit niet zelf kon. De manier waarop ik contact heb gehad met Lindsey was zeer bijzonder, altijd een luisterend oor, goede raad en begeleiding in wat goede aanpak is t.o.v. Happy op het moment dat het nieuwe baasje voor het eerst kennis komt maken. Lindsey is iemand die alles weet te benoemen, hoe een hond dingen interpreteert en waar deze wel en niet door in verwarring komt. Een hond denkt namelijk anders dan een mens en hiervan bewust te worden gemaakt en te worden begeleid, maakt dat het voor Happy op de meest goede manier is verlopen.

Mijn zoon heeft tussendoor nog veel twijfelmomenten gehad om Happy te laten gaan, er was namelijk geen gebrek aan liefde. Hij was gek op Happy. dit is de reden dat we tussentijds toch weer een aantal keren extra bedenktijd hebben nodig gehad, maar ook daarin alle goede steun en begrip en meedenken door Lindsey.

Uiteindelijk is er door al deze professionele begeleiding een juist moment gekomen dat we de stap konden maken, Happy was toen 5 maanden. De plek waar Happy zijn nieuwe thuis heeft gevonden is er een uit duizenden en ik kan alleen maar zeggen, dat is wat het draaglijk maakt en troost is. De eerste ontmoeting was bij ons thuis. Zijn nieuwe baasje kwam met haar 7 jaar oude hond die depressief was omdat zijn oude maatje was overleden, voor wie zijn baasje een nieuwe kameraad zocht. Happy was vanaf het eerste moment totaal enthousiast toen hij hem zag en andersom ook niets anders dan goeiigheid. Ook klikte het tussen nieuwe baasje en Happy en..... het klikte tussen ons als mensen. Een week later zijn wij Happy met al zijn vertrouwde spulletjes naar zijn nieuwe plekje gaan brengen. Zijn baasje en de hond waren zo blij en wij wisten dat er geen betere plek was voor Happy. Hij heeft daar ongekende ruimte bij het huis (woonboerderij) om te rennen, zijn kracht en energie uit te leven. Hij heeft een baasje met een gouden hart en een altijd aanwezig speelkameraadje die hem opvoedt doggystyle. Hij eet goed, krijgt liefde, geeft liefde en maakt iedere dag 2 boswandelingen met zijn baasje in het naastliggend bos. Happy is volgens zijn baasje een hond zoals ze er niet eerder een is tegengekomen. Happy is volgens ons half hond, half mens, wat lyrisch klinkt, maar het is zo.

Het contact tussen het nieuwe baasje en mij? Het is heel wonderlijk wat iets als dit tot gevolg heeft. Er is mail- en belcontact op een manier die voor geen van beide belastend is, maar we beide heel leuk vinden. Hoe kun je iemand noemen die zei: "Als je zoon het niet zonder Happy redt dan krijg je hem terug, maar ik hoop alleen dat het dan gebeurt voordat we hier totaal aan hem verknocht zijn". Nee, wij weten dat Happy daar het beste van het beste heeft.

Lindsey, dank voor al je inzet en toewijding. Zonder jouw ervaring, analyse, vakkennis, begrip en liefde voor het werk dat je doet, zouden Happy en wij mensen elkaar niet hebben gevonden.