Ervaringen

Ervaring van Marleen en Herman

Enige tijd geleden hebben wij ons bij hhin ingeschreven en op een gegeven moment viel ons oog op een toller. Na een afspraak ingepland te hebben en uitvoerig met Lindsey gesproken te hebben, werden wij aan de eigenaar voorgelegd. Deze vond ons ook goed genoeg om kennis te komen maken. Via de site hadden wij al het een en ander over de hond gelezen en bij de kennismaking hebben wij hier ook rekening mee gehouden. Na onze eerste ontmoeting volgde een 2e bij ons thuis. Ook dit verliep naar ieders tevredenheid en een paar dagen later werd ze gebracht.

Nadat de eigenaar vertrokken was en zij bij ons alleen was, konden wij totaal geen contact meer met haar krijgen. Wij konden haar ook niet te dicht benaderen. Want op enkele meters afstand begon ze al vervaarlijk te grommen. Normaal gesproken zouden wij dit gelijk de kop ingedrukt hebben, maar ons gevoel zei dat we dit beter niet konden doen. Ze wilde wel uitgelaten worden, maar haar halsband en riem mochten wij niet afdoen. Ook hier werd weer vervaarlijk gegromd. Buiten reageerde zij ook totaal niet op ons. Als wij haar eten gaven, moesten we oppassen dat we zelf ook niet opgegeten werden. Wij hadden wel verwacht dat het voor beide partijen wennen zou zijn, maar dit was wel heel extreem.

De volgende dag gelijk Lindsey geraadpleegt en haar advies om de afstand die de hond blijkbaar wenste, te respecteren. In eerste instantie scheen dit ook te helpen, maar al snel verviel zij weer in haar oude patroon. Na 1½ week nogmaals contact gezocht met Lindsey en uiteindelijk besloten om de hond, met pijn in ons hart, terug te geven. Aangezien wij tussendoor ook steeds contact met de eigenaar hadden gehouden, kwam dit niet als een complete verrassing voor hem. Onlangs hebben we gehoord dat zij alsnog een nieuw thuis gevonden heeft, waar ze wel gelukkig is. Wij zijn uiteraard blij dat zij alsnog goed terecht gekomen is.

Wij vonden het heel fijn dat Lindsey er voor ons was en dat zijn ons met raad en daad heeft bijgestaan.