Ervaringen

Ervaring van oud eigenaar Luna

Helaas hebben mijn man en ik onlangs moeten besluiten dat het voor Luna en ons uiteindelijk beter is een ander thuis voor de hond te zoeken. Luna is een kruising Mechelse herder en Munsterlander, een teefje van bijna 1 jaar. We hebben haar

als pup in huis genomen en hebben heel veel plezier aan haar beleefd. Ze is een erg ondernemende, energieke, maar ook leergierige en aanhankelijke hond. In korte tijd heeft ze al veel commando's geleerd. We gingen veel met haar het bos in en daar kon ze zich geweldig uitleven. Maar het was voor Luna erg moeilijk om alleen in huis of in de hondenren te moeten blijven. Dit veroorzaakte veel stress bij haar en ook bij ons vooral wanneer we allebei naar het werk waren en de hond enkele uren alleen was. Zelfs even een boodschap doen werd voor mij al moeilijk. We hebben natuurlijk van alles geprobeerd, zelfs een stroom-bandje. Hier had ik erg veel moeite mee en ik vond dit geen manier om met haar energieke karakter om te gaan. Daarom zijn we helaas op zoek gegaan naar een ander thuis voor Luna. Om haar naar een asiel te doen vond ik geen oplossing omdat dit natuurlijk weer extra stress zou geven. Na een zoektocht op internet was ik erg blij de site van HHIN gevonden te hebben. Hun benadering gaf mij meteen een goed gevoel en vertrouwen om een ander goed tehuis voor Luna te vinden.

Na dat Luna geplaatst was op de site waren we aangenaam verrast dat er al zo snel een geïnteresseerd nieuw baasje zich gemeld had. Na bemiddeling van Lindsey hebben we telefonisch contact met hem gezocht en daarna afgesproken om kennis te maken met elkaar en met Luna bij een natuurgebied bij ons in de buurt. Daar hebben we samen met Luna gewandeld.  Het nieuwe baasje had zijn eigen hond, een teefje van ruim 2 jaar meegenomen. Voor hem was het erg belangrijk om te zien of die 2 honden met elkaar overweg konden. Gelukkig kreeg hij een positieve indruk van Luna. We hebben een week bedenktijd genomen en in de loop van die week telefonisch contact gehad.

Hij moest natuurlijk met zijn vrouw en kinderen overleggen. Wij hadden er een goed gevoel bij omdat hij buitenaf woont waar veel ruimte is voor Luna om zich uit te leven en waar ze altijd gezelschap heeft van de andere hond. De zondag daarna zijn we met Luna naar haar (mogelijke) nieuwe thuis gegaan. We hadden afgesproken dat we haar mand en spullen mee zouden nemen en als we er een goed gevoel bij hadden dat we Luna dan meteen achter zouden laten. Wij waren erg tevreden over de ruimte, het gezelschap van een andere hond en kinderen die met haar willen spelen. Maar toch was het een moeilijk moment om afscheid van haar te moeten nemen vooral omdat de hond natuurlijk ook wel de vreemde situatie opmerkte en ze erg op mij gericht was. We hebben de hond in huis gelaten en zijn toen in de auto gestapt. Dat was toch wel een erg moeilijke moment voor ons maar we hebben er vertrouwen in dat het hier goed gaat met Luna. We hebben een proeftijd van 2 weken afgesproken waarin we nog wat telefonisch contact hebben gehad en ook via de app wat foto's hebben gekregen. Het nieuwe baasje moest wel zijn hekken verhogen en de afrastering dichter maken want daar liet Luna zich niet zo maar door tegenhouden. Ook moest zijn hond even wennen aan het dominante karakter van Luna. Maar gelukkig went dat aardig en mag Luna blijven. Ook de chipregistratie hebben we nu overgezet. Al met al zijn we erg blij met de bemiddeling van HHIN en dat Luna nu een goed nieuwe thuis heeft gekregen.

 

Luna32