Ervaringen

Ervaring van oud eigenaar Bobo

Door omstandigheden ben ik enkele jaren geleden in het bezit gekomen van Bobo, een hele lieve Staffort gekruist met nog wat. Bobo zat tot dan toe altijd buiten en ook ik heb haar buiten gehouden. Soms liet ik haar binnen en dit vond ze geweldig, helaas kon ik haar niet permanent binnen houden vanwege mijn

allergie. Ook zat ze vaak alleen omdat ik zelf alleenstaand ben en overdag ook vaak weg was. En hoewel ik haar elke dag uitliet en dit erg leuk vond, vond ik dat ze teveel alleen was. Ze werd ook ouder en ik begon het vooral 's winters zielig voor Bobo te vinden. Kortom, ik wilde een plek voor haar vinden waar ze permanent binnen kon zijn en waar ze minder vaak alleen was. Want Bobo is, zoals alle honden, een gezelschapsdier.

Zo ben ik op internet gaan zoeken naar websites voor herplaatsing van honden en kwam al snel op deze site (HHIN) terecht. Ik had ook wat andere sites en via Facebook geprobeerd, maar deze site voelde meteen goed. Het feit dat beide partijen er ook een beetje voor moeten betalen zorgt er voor dat mensen serieus zijn in hun intenties.

Na een tijdje kreeg ik mail van Lindsey dat ze mensen had die geintereseerd waren in Bobo, dit verliep allemaal erg prettig. Ook later toen ik telefonisch contact met Lindsey heb gehad over de herplaatsing van Bobo ging dit erg fijn. Lindsey is een professioneel en geduldig persoon die duidelijk veel van honden afweet, maar ook oog heeft voor de menselijke kant. Het is natuurlijk niet zomaar iets om een hond weg te doen en ik heb de indruk dat zij dat goed begrijpt. Zo kwam het uiteindelijk dat ik in contact werd gebracht met de nu huidige eigenaren van Bobo. Met deze mensen heb ik toen een afspraak gemaakt en zij kwamen kijken. Ze vonden Bobo heel leuk en nadien ben ik samen met Bobo naar hun thuis geweest om te kijken hoe het daar ging. Ook dit ging aanvankelijk erg goed. In de loop van de eerste proefweek waren er wel wat dingetjes die niet meteen helemaal soepel liepen met Bobo. Hier kwam Lindsey's professionaliteit om de hoek kijken en ze heeft toen tips en advies gegeven aan de nieuwe eigenaren. Ook heeft ze mij goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken.

Ik vond deze week behoorlijk zwaar omdat er natuurlijk niet meteen duidelijkheid was of Bobo daar zou blijven of toch terug zou komen. In die zin kon ik ook nog geen definitief afscheid nemen, Lindsey adviseerde mij om toch te proberen wat rustig te blijven. Ze gaf aan dat haar contact met de nieuwe eigenaren erg goed was en dat ze hun tips gaf over hoe om te gaan met Bobo. Het is gelukkig ook goed gekomen en ze hebben mij na een week laten weten dat ze Bobo wilde houden!

Terwijl ik dit schrijf is het een dag geleden dat ik dit nieuws te horen kreeg van de nieuwe eigenaren. Het loslaten en definitief afscheid nemen van Bobo is voor mij dan ook begonnen. Ik ben er best emotioneel onder maar ook erg blij dat Bobo nu een warme plek heeft gevonden waar ze alle liefde en aandacht krijgt die ze verdiend. Ze komt van ver en mede dankzij deze site gaat ze nu een goed leven krijgen. De nieuwe eigenaren zouden mij na een tijdje laten weten hoe het gaat met Bobo en eventueel een foto sturen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt.

Lindsey bedankt!

Robert

 

Bobo1