Ervaringen

Ervaring van nieuwe eigenaren Beau

Na eens goed nagedacht te hebben hadden Nico en ik bedacht dat een hond een welkome aanvulling zou zijn in ons leven. Tja, en dan begint het; willen we een puppy of gaan we naar het asiel? We kwamen er al snel achter dat een puppy in het begin heel veel werk is. Nou, dat plan hebben we maar van tafel

geveegd en ben ik eens gaan googelen en ik kwam per ongeluk op de website Herplaatsing honden in Nederland.

Op een of andere manier kwam ik op het profiel van Beau, een Old English Bulldog. Na het lezen van zijn verhaal kwamen we er achter dat hij perfect was voor ons! Hij kan een paar uur alleen zijn. Hij is dol op wandelen, hij gaat graag mee in de auto, hij blaft niet en zou een echte allemansvriend zijn. Er stonden leuke foto's van hem op en ik was meteen verkocht. Dus moest ik alleen Nico nog even bewerken. Ik meteen mijn huiswerk gemaakt, ras opgezocht, heel werkstuk gemaakt, wat eigenlijk niet nodig was want Nico was meteen enthousiast.

Meteen een bel afspraak gemaakt en na een goed gesprek met Lindsey heeft zij ons voorgesteld bij de oude baasjes. Vrij snel mochten we kennismaken met Beau. Wat een lieve en leuke mensen zijn dat. Helaas konden zij echt niet meer de aandacht geven die Beau nodig heeft. Meteen na binnenkomst was er al een klik. Na een gesprekje met de eigenaren zijn wij een stukje gaan lopen met de hond en kwamen we er achter dat dit de hond was die we wilden.

Na een paar dagen denken van beide kanten zijn de oude eigenaren Beau komen brengen. Na een kopje koffie zijn we met zijn allen gaan wandelen en hebben wij op advies van Lindsey daar de riem van Beau overgenomen en ging ieder zijn eigen weg! In het begin was dat voor Beau best wennen maar gelukkig had hij zijn eigen speeltjes en kussens bij zodat iets bekends had.

Na een proeftijd van een week is Beau definitief bij ons komen wonen. Doordat het karakter en het gedrag van Beau zo goed was beschreven zijn wij voor geen enkele verrassing komen te staan. We zijn er nu ook echt achter dat we nooit meer zo'n hond zullen treffen. Hij is lief, soms een echte knuffelkont, kan soms vreselijk overal schijt aan hebben en lekker doen waar die zin in heeft zoals op de bank klimmen of er op de eetkamer stoel gaan zitten wat eigenlijk niet mag! Hij is leuk in de omgang met mensen en kinderen en heeft zelfs een speel maatje verderop in de straat! Kortom een match made in heaven!

Lindsey bedankt voor je advies en tips! Mocht je via Honden herplaatsing in Nederland een hond willen adopteren dan kan je rekenen op professionaliteit.

Groet, Nico, Joey & Beau

 

image3