Ervaringen

Ervaring oud eigenaar Noah en Bowie

Een korte tijd geleden hebben mijn ex ik moeten besluiten onze 2 boxers Bowie en Noah te herplaatsen. Door een verhuizing wonen we 170 kilometer bij elkaar vandaan en in combinatie met een baan waarbij we beiden 11 uur per dag weg zijn was dit niet meer vol te houden om om de week voor ze te zorgen. Ook aan

Bowie en Noah konden we steeds meer merken dat zij dit geen fijn leven vonden. Met veel verdriet zijn we via internet bij Lindsey terecht gekomen. We wilden onder geen beding dat de hondjes uit elkaar gehaald werden.  Na telefonisch overleg met Lindsey en het invullen van de advertentietekst zijn ze op de website geplaatst.  Lindsey gaf heel eerlijk aan dat het niet makkelijk zou worden omdat het om een dubbele plaatsing ging en een van de honden niet goed gesocialiseerd is. Tijdens dit gesprek vroeg ze goed door wat we belangrijk vonden in nieuwe eigenaren. Nadat de advertentie op de site stond hebben wij een mail ontvangen of ik alles nogmaals wilde controleren.  Hoewel ik er geen hoge verwachtingen van had, was er binnen een week al een nieuwe potentiële eigenaar. Lindsey en ik hebben een belafspraak gemaakt waarin ze uitgebreid verslag deed van de intake met de mogelijk nieuwe eigenaar. Het klonk echt heel positief en daarop heeft ze, na mijn instemming, mijn contactgegevens doorgegeven. De volgende dag werd ik gebeld door Roza, de potentiële nieuwe eigenaar. Ik had eenzelfde positief gevoel bij haar; ik kon merken dat ze veel liefde voor boxers heeft en wist waar ze aan begon (vanwege het niet gesocialiseerde gedrag van Noah). Het weekend daarop zijn Roza en haar man Richard bij ons langsgekomen voor een kennismaking. Tussendoor hebben we beiden Lindsey goed op de hoogte gehouden en reageerde Lindsey ook snel op onze mails. 

De kennismaking verliep heel goed, er was een klik en vertrouwen in elkaar. Omdat mijn ex in het noorden woont en ik in het westen en Roza en Richard in het zuiden hebben we besloten de volgende dag de honden daar al te brengen. Bowie en Noah vonden het geweldig en Roza had al allemaal speeltjes en kussens gekocht: ze kwamen echt in een warm bed terecht! Het afscheid was wel hartverscheurend; het voelde op dat moment of mijn hart eruit gerukt werd. Maar wetende dat ze deze geweldige plek konden krijgen, zou het puur egoïsme zijn om het niet door te laten gaan en ze weer 11 uur per dag alleen te laten. 

We hadden een proefperiode van 3 weken afgesproken maar na 2 weken hebben we deze al omgezet in een definitieve plaatsing. Hoewel het nog steeds pijn doet dat ik ze niet meer zie, geeft iedere foto of filmpje die Roza mij stuurt wel de bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Roza en Richard hebben veel meer tijd en aandacht voor de honden dan mijn ex en ik ze kunnen geven.

Ik heb een zeer positieve ervaring met herplaatsing honden in Nederland: het is duidelijk dat Lindsey zeer serieus te werk gaat, goed aanvoelt wat nodig is en kritisch doorvraagt om de kans dat het niet goed gaat zo klein mogelijk te houden.

Lindsey; heel erg bedankt voor al je inzet! Je hebt ons geweldig geholpen en er is een super match gevonden voor Bowie en Noah! 


Hartelijke groet,

Saritha

 

IMG 20160224 WA0014